Τιμητική διάκριση συμπατριώτη

Τιμητικότατη διάκριση για τον Συριανό βιολόγο Γιάννη Σπ. Πατέρα.

Αναγορεύτηκε Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ακολουθώντας πιστά το όνειρο μιας ακαδημαϊκής καριέρας, με χαμηλούς τόνους, πολύ διάβασμα και ακόμη περισσότερη δουλειά, ο Συριανός μεταδιδακτορικός ερευνητής του Εργαστηρίου Ιστολογίας – Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών  Γιάννης  Σπ. Πατέρας, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε στο «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και πριν λίγο καιρό αναγορεύτηκε επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

του Θεοδόση Δανάμπαση

Στο Εργαστήρι Ιστολογίας – Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο Γιάννης Σπ. Πατέρας και οι συνάδελφοί του εστιάζουν στην έρευνα τους για την καρκινογένεση και την εύρεση πρωτοκόλλων με δυνητικές θεραπευτικές προεκτάσεις.

Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε μαζί του έτσι ώστε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, πολύ σεμνά και ταπεινά δέχτηκε να κάνει μόνο ένα σχόλιο, ότι δηλαδή για τον ίδιο αποτελεί τον καρπό μια επίπονης 15ετούς προσπάθειας, η οποία για να μετουσιωθεί σε μια σημαντική πράξη πρέπει να αποδώσει και ένα κοινωνικό έργο, τη μορφή του οποίου δεν θέλησε να μας αποκαλύψει αφού αποτελεί μέρος των επόμενων σχεδίων του.

Το γεγονός, πάντως, ότι ένας ακόμη Συριανός – όπως πολλοί άλλοι που μένουν στην αφάνεια – ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα, αποτελώντας πρότυπο για πολλούς μαθητές – σπουδαστές που θέλουν να επιτύχουν μια ανάλογη πορεία, μεταλαμπαδεύει σε όλους το μήνυμα ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να κυνηγά κανείς επίμονα τα όνειρά του και παράλληλα αποτελεί πηγή ελπίδας που αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα και μια αίσθηση περηφάνιας στην συριανή κοινωνία.