Έκτακτη Συνεδρίαση των Μελών του Δ.Σ του Συνδέσμου

Έκτακτη Συνεδρίαση των Μελών του Δ.Σ του Συνδέσμου

Εκτακτη Συνεδρίαση των Μελών του Δ.Σ του Συνδέσμου

Πρακτικό Νº 127

Στην Αθήνα  σήμερα 24 Μαΐου 2018  ημέρα  Τετάρτη και ώρα 19.00 συνήλθαν σε  έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συριανών στα γραφεία του, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 56, 5ος όροφος, μετά τη θλιβερή αγγελία του θανάτου του τέως Προέδρου του Συνδέσμου Κωνσταντίνου Βαρδαλάχου.

Διαπιστωθείσης απαρτίας άρχεται η συνεδρίαση.

Το λόγο λαμβάνει ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος  Βαφίας , ο οποίος εκφράζει τη βαθειά του οδύνη για το γεγονός και υποβάλλει τα προσωπικά συλλυπητήρια καθώς και όλων των μελών του Συνδέσμου Συριανών προς την οικογένεια του θανόντος. Ακολούθως αναφέρεται στην έντονη προσωπικότητα και το τεράστιο έργο του Κ. Βαρδαλάχου προς το Σύνδεσμο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υλοποίηση, με δικών του ενεργειών, της αγοράς νέας Στέγης, στη διαρρύθμιση και λειτουργία αυτής, με επακόλουθο την αναβάθμιση όλων των εκδηλώσεων  που πραγματοποιούνται  σ’ αυτή.

Ακολούθως το λόγο λαμβάνουν όλα σχεδόν  τα παριστάμενα μέλη, τα οποία με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό αναφέρονται στα χαρίσματα του μεταστάντος και το σημαντικό του έργο.

Τέλος μετά από πρόταση του Προέδρου και ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. εκδίδεται το ακόλουθο ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

  1. Τα μέλη του Δ.Σ. να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι επί της σωρού του.
  3. Ο Πρόεδρος να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
  4. Να διατεθεί χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη Σύρο.
  5. Να αποσταλεί αντίγραφο του παρόντος στην οικογένεια του μεταστάντος.
  6. Να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Συριανών και στον τοπικό τύπο της Σύρου.

       Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματεύς

       Δημήτριος  Βαφίας            Στέφανος Προβελέγγιος

Τα μέλη:

Α. Γαβιώτης ,  Μ.Παπαπολίζου , Π.Τσαούσογλου , Μ.  Πασσά , Χρ. Θανόπουλος ,  Κ. Συκουτρή ,  Α. Τρανταφυλλίδη , Γ. Σαρλής, Π. Μουχτοπούλου ,  Ε. Σαρρή, Ε. Χατζίρη ,  Χ. Φλυτζάνη ,   N .Κοντογεώργη.


Επικήδειος στον Κώστα Βαρδαλάχο από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών Δημήτρη Στ. Βαφία.

Αλησμόνητε Κώστα,

Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σε αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο μακρινό σου ταξίδι.

Είμαστε βαθειά συγκινημένοι, που αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο, καπετάνιο, πατριώτη, γέννημα θρέμμα του νησιού μας, τον τέως Πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών της Αθήνας.

Η διαδρομή και η συνεισφορά σου όλα αυτά τα χρόνια στον Σύνδεσμο σαν Μέλος, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος υπήρξε τεράστια.. και γι αυτό, από καρδιάς όλοι σε Ευχαριστούμε.

Ειλικρινά πιστεύομε ότι έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου για τα δρώμενα του Συνδέσμου. Αναζήτησες και πέτυχες την αναβάθμιση και την προβολή του, διευρύνοντας τις δραστηριότητες του και δίνοντας την καλύτερη εικόνα του μέσα και έξω από τη Σύρο.

Τα μέλη μας σε αγάπησαν και εκτίμησαν την προσπάθειά σου.

Πρωταρχικό σου μέλημα και στόχος υπήρξε το πώς οι Συριανοί της Αθήνας, ο Σύνδεσμος Συριανών, θα αποκτήσει μια αξιοπρεπή Στέγη/Λέσχη για τις εκδηλώσεις  του και την προβολή του Νησιού μας.

Οι δυσκολίες για την απόκτηση της υπήρξαν τεράστιες, σε σημείο που πολλοί από εμάς το θεωρούσαμε ακατόρθωτο και ίσως ένα όνειρο απραγματοποίητο.

Εσύ όμως Κώστα δεν το έβαζες κάτω, διαρκώς ρωτούσες και έψαχνες την αγορά …οι δυσκολίες  πολλές, δεν απελπιζόσουν όμως, προχωρούσες ακάθεκτος και τελικά τα Κατάφερες, τα Καταφέραμε !!

Η απόκτηση και η αγορά της Στέγης επετεύχθη χάριν των δικών σου προσπαθειών και παρουσίας. Άλλως θα ήταν ακόμη ένα άπιαστο όνειρο.

Τελειώνοντας και χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω, εκ μέρους του Συνδέσμου Συριανών της Αθήνας που έχω την τιμήν να Προεδρεύω, Σου εκφράζω τη βαθειά ευγνωμοσύνη μας για όσα ανιδιοτελώς  προσέφερες όλα αυτά τα χρόνια προς τον Σύνδεσμο μας.

Θερμά συλλυπούμεθα την οικογένειά σου και τους ευχόμεθα να ζουν πάντα με την καλή ανάμνηση που τους αφήνεις.   

Το Χώμα της Αθηναϊκής γης που θα σε σκεπάσει σε λίγο, να είναι ελαφρύ και τα όνειρα σου για το Σύνδεσμο και το Νησί μας, τη Σύρο, που τόσο αγάπησες να πραγματοποιηθούν.