Γενική Συνέλευση-Τροποποίηση Καταστατικού

Γενική Συνέλευση-Τροποποίηση Καταστατικού

 Έκτακτη Γενική Συνέλευση

για τροποποίηση καταστατικού του Συνδέσμου Συριανών

Κείμενο, φωτογραφίες Χρήστου Θανόπουλου

          Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 συνήλθε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Στέγη μας και η πλειοψηφία των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση καταστατικού του Συνδέσμου Συριανών. Η προσέλευση των μελών μας ήταν μαζική και ενθουσιώδης.

Προηγήθηκε πολύμηνη προετοιμασία από το Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Βαφία και τον Γενικό Γραμματέα κ. Στέφανο Προβελέγγιο, υπό την επίβλεψη του δικηγόρου κ. Στέλιου Κορρέ, ο οποίος είχε ήδη επιμεληθεί την τροποποίηση καταστατικού της Εταιρείας Κυκλαδικών  Μελετών. Σύμφωνα με το καταστατικό έγινε η εκλογή τριμελούς προεδρείου από την Γενική Συνέλευση ,  το οποίο απαρτιζόταν από  τον κ. Χανδακά τον κ. Γούλα και την κ. Αγγελοπούλου.

Ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Βαφίας με σύντομη εισήγηση εξήγησε τους λόγους που κατέστησαν αναγκαία την τροποποίηση του καταστατικού.

Ο κ. Στέφανος Προβελέγγιος παρουσίασε την επεξεργασμένη πρόταση νέου καταστατικού, σε αντιπαραβολή με το παλαιό του 2003, παρουσία του κ. Στέλιου Κορρέ.

Η διαδικασία προχώρησε κατ’ άρθρο και στο σύνολο του τροποποιημένου καταστατικού, ενώ αρκετά μέλη έκαναν γόνιμες παρεμβάσεις για βελτίωση των άρθρων, οι οποίες έγιναν ομόφωνα αποδεκτές και ενσωματώθηκαν στο τροποποιημένο καταστατικό.

Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν την μείωση των μελών του Δ.Σ. από 15μελές σε 9μελές, ώστε να καταστεί ευέλικτο. Περιλαμβάνει τα αξιώματα του προέδρου, αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα, ταμία, εφόρου και κοσμήτορα. Καταργήθηκαν τα αντεπιστέλλοντα μέλη και διάφορα αναχρονιστικά τμήματα άρθρων, ενώ άλλα επικαιροποιήθηκαν-προσαρμόστηκαν στην σημερινή πραγματικότητα.

Η τήρηση των αρχείων θα γίνεται στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας  Δεδομένων (GDPR). Το τελικό κείμενο του τροποποιημένου καταστατικού, μετά την έγκριση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Συριανών, ώστε να γίνει σε όλους γνωστό.

Μετά την επιτυχή λήξη των εργασιών της Έκτακτης (Καταστατικής) Γενικής Συνέλευσης, δημιουργήθηκαν χαρούμενα πηγαδάκια και όλοι γεύτηκαν τα νόστιμα μεζεδάκια, ενώ το τσίπουρο  έρρευσε άφθονο.

        Ο Σύνδεσμος Συριανών ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον

 

previous arrow
next arrow
Slider