Τσικνοπέμπτη στη Στέγη Συριανών

Τσικνοπέμπτη στη Στέγη Συριανών

Τσικνοπέμπτη στη Στέγη Συριανών

Κείμενο – φωτογραφίες του Χρήστου Θανόπουλου

Η Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, γιορτάστηκε δεόντως από τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Συριανών. Οι κυρίες του Δ.Σ. είχαν προετοιμάσει τη Στέγη, με αποκριάτικη διακόσμηση και σε κάθε τραπέζι υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός για το ξεφάντωμα που θα ακολουθούσε.

Φέτος, χρέη ταμία επιτέλεσε με απόλυτη επιτυχία η κ. Ασπασία Τριανταφυλλίδου, η οποία ήταν άψογη και στους ελληνικούς χορούς αργότερα! Στα deck ήταν οι D.J. Μιχάλης και Βλάσσης–Γιάννης Αγγελόπουλος, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της βραδιάς! Μετά την ολοκλήρωση της προσέλευσης του κόσμου, η Γωγώ άρχισε να μεταφέρει τα γαργαλιστικά φαγητά από τον 1ο όροφο και επακολούθησε γενικός συναγερμός!

Τα πιάτα γέμιζαν μέχρι επάνω, με τις θαυμάσιες σαλάτες, το αιγυπτιακό ρύζι, τα φρέσκα μπιφτεκάκια κόφτα, τα πικάντικα φιλετάκια κοτόπουλου και τα ριγκατόνι.

Μετά από την μακρά, λόγω φαγητού, μουσική εισαγωγή, άρχισε το χορευτικό πρόγραμμα με latin μουσική. Ο ξεσηκωμός ήταν παλλαϊκός και σε ελάχιστα λεπτά γέμισε η πίστα χορευτές.

Φέτος παρατηρήθηκαν απουσίες αλλά και πολλές νέες αφίξεις. Κεντρική φιγούρα της βραδιάς ο μωβ «εξωγήϊνος» κ. Δημήτρης Βαρθαλίτης και η κ. Κατερίνα Στάβαρη με τις εκπληκτικές φιγούρες της.

Από κοντά και ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Βαφίας, η κ. Αγγελική Σίμωση, ο κ. Γιώργος Λαγουδάκης, η κ. Μάρω Καφετζοπούλου, η κ. Παπαϊωάννου, κ.ά.. Όταν ήρθαν τα tango – blues πρωτοστάτησε ο κ. Χαράλαμπος Μπαρουτάκης και η παρέα του κ. Τάκη Κυριτσόπουλου. Με χασαποσέρβικα και μαζική συμμετοχή ξεκίνησε το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ στο ζεϊμπέκικο μάγεψε με τη σόλο παρουσία του ο κ. Καφετζόπουλος.

Στα νησιώτικα πρωταγωνίστησε το ζεύγος Προβελέγγιου, ενώ στα χασάπικα και δημοτικά μάγεψε η κ. Ασπασία Τριανταφυλλίδου και η παρέα της, με την άριστη τεχνική τους, εισπράττοντας όλο το χειροκρότημα. Τον πρώτο λαχνό και το υπέροχο κεντητό τραπεζομάντηλο κέρδισε η κ. Παπαϊωάννου.

Ο σερμπαντινοπόλεμος ξέσπασε ανελέητος μεταξύ των τραπεζιών, με κύριο στόχο την κ. Πόλα Μουχτοπούλου.

Η κ. Ντίνα Συκούτρη απηύθυνε χαιρετισμό στους καλεσμένους και η βραδιά συνεχίστηκε με σέικ των 60’s, «Olympians», «Τρελοκόριτσο» και «Αχ, Ευλαμπία».

Συγχαρητήρια σε όσους κόπιασαν για την διοργάνωση μιας ακόμη καταπληκτικής αποκριάτικης συνεστίασης.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου!    

Arrow
Arrow
Slider