Βράβευση Συνδέσμου Συριανών

Βράβευση του Συνδέσμου Συριανών

από την Ακαδημία Αθηνών

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 είχαμε τη χαρά να βιώσουμε τη διαδικτυακή βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Συνδέσμου Συριανών,  για την ιστορική του πορεία, το πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και πατριωτικό έργο 120 ετών. Η βράβευση έλαβε χώρα  στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών επί τη επετείω της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Τον Σύνδεσμο Συριανών πρότεινε για βράβευση ο σπουδαίος Συριανός κ. Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. του Α.Π.Θ. και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών-ιδρυμάτων, με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αξιόλογο συγγραφικό και ανασκαφικό έργο, ακαδημαϊκός,  Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών (2007), μέλος και ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής του Συνδέσμου. Τον ευχαριστούμε θερμά από τα βάθη της καρδιάς μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν.

 Συγχαρητήρια σε όλους. Και εις ανώτερα! Ευχόμαστε ο Σύνδεσμος Συριανών και η Σύρα μας να ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα. Πάντα επιτυχίες και χαρές!