Εορτή Αγ. Νικολάου, Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά 

Εορτή Αγ. Νικολάου, Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά 

Εορτή Αγ. Νικολάου, Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά

Κείμενο – φωτογραφίες: Χρήστου Θανόπουλου

 

Εορτή Αγ. Νικολάου, Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά

Κείμενο – φωτογραφίες: Χρήστου Θανόπουλου

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, ο Σύνδεσμος Συριανών εόρτασε την καθιερωμένη επέτειο του Αγ. Νικολάου στην Αθήνα. Ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Βαφίας μετέφερε την εικόνα του Αγ. Νικολάου από τη Σύρο, στην Αθήνα. Στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Καρύτση, στο κέντρο της Αθήνας, η εικόνα του πολιούχου της Ερμούπολης στολίστηκε με στεφάνι από λουλούδια και ετέθη προς προσκύνηση.

Παραβρέθηκαν ο τέως υπουργός και βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και  μέλη του Συνδέσμου Συριανών, ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», ο κ. Παναγιώτης Σίσκος διευθυντής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Προστασίας Μητρικών Φροντίδων Σ. και Ε. Βαφειαδάκη (Παράρτημα Αθηνών). Στην αρτοκλασία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σύρου και νήσων Δωρόθεος Βʹ, συνοδευόμενος από τον πατέρα Βενέδικτο Φραγκογιάννη, τον διάκονο πατέρα Αντώνιο από τη Σύρο, τον πατέρα Νικόλαο Ιωαννίδη με τον συνεφημέριο πατέρα Λουκά του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Καρύτση. Μετά την αρτοκλασία η εικόνα του Αγ. Νικολάου μεταφέρθηκε στη Στέγη μας και τοποθετήθηκε για προσκύνηση στο σαλόνι – αίθουσα Μαριέττα Γαβιώτη.

 Παράλληλα στην κεντρική αίθουσα λάμβανε χώρα, η χριστουγεννιάτικη εορταγορά που είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022. Η εορτή του Αγ. Νικολάου και η Χριστουγεννιάτικη εορταγορά  είχαν αναβληθεί για τρία χρόνια, λόγω επιδημίας του Covid-19. Η εορταγορά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή κατάσταση, κρίνεται πολύ πετυχημένη.

Συγχαρητήρια στις κυρίες Νινέττα Κοντογεώργη, Ελεωνόρα Σαρρή, Μάρω Καφετζοπούλου, Πόλα Μουχτοπούλου, Μαρία Παπαπολίζου, Ειρήνη Γκιόκα, Ασπασία Τριανταφυλλίδου, Μαίρη Πασσά, Βάλια Μιχαήλ, Ντίνα Συκουτρή, Έφη Κεχαγιά και στον ταμία κ. Πέτρο Τσαούσογλου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μόχθησαν για τουλάχιστον έξι ημέρες, με κέφι, αγάπη, εργατικότητα και άφθονη καρτερικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν στο παρελθόν και μας στηρίζουν, τα λουκουμοποιεία – ζαχαροπλαστεία: Συκουτρή, Λειβαδάρα, Δεναξά, Κανακάρη, Κορρέ, τη βιοτεχνία παραδοσιακών συριανών προϊόντων Πρέκα, το τυροκομείο Ζωζεφίνου, την αρτοβιομηχανία Bread Factory, την Σκλαβενίτης Α.Ε. Ευχαριστούμε τις κυρίες που συγκέντρωσαν τα προϊόντα των χορηγών, έφτιαξαν γλυκίσματα – τεχνήματα, έφεραν κοσμήματα, βιβλία, γούρια, διακοσμητικά, χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Και του χρόνου με υγεία!

previous arrow
next arrow
Slider