Γενική Συνέλευση Συνδέσμου

Γενική Συνέλευση Συνδέσμου

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΙΑΝΩΝ

Κείμενο, φωτογραφίες από τον κ. Χρήστο Θανόπουλο

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 έγινε η (επαναληπτική) Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συριανών και η κοπή της βασιλόπιτας, στην Στέγη, στο κέντρο της Αθήνας .

Τον λόγο έλαβε αρχικά ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Βαφίας, ο οποίος έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του έτους 2019. Το φιλανθρωπικό έργο-προσφορά του Συνδέσμου προς την Σύρο και αλλού, ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Υπήρξαν ευχάριστα γεγονότα για την Σύρο στο παρελθόν έτος, όπως η επαναλειτουργία του ΝΕΩΡΙΟΥ από την εταιρεία ΟΝΕΧ SHIPYARDS του κ. Πάνου Ξενοκώστα, που είναι και ο σημαντικότερος οικονομικός πνεύμων του νησιού και η ένταξη του λουκουμιού στην άϋλη πολιτιστική κληρονομία της Ελλάδος, ύστερα από επίπονες προσπάθειες της εφόρου κ. Ντίνας Συκουτρή – Ανδρειωμένου. Ο Σύνδεσμος Συριανών προχώρησε στην επικαιροποίηση – τροποποίηση του καταστατικού του, με κύριο θέμα της την μείωση του Δ.Σ. από 15 μέλη σε 9 και την κατάργηση ορισμένων αξιωμάτων. Ο Σύνδεσμος κλείνει 120 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και είναι αδήριτη ανάγκη να τον στελεχώσουν νέοι άνθρωποι, για να συνεχίσει την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Τον λόγο κατόπιν έλαβε ο ταμίας κ. Πέτρος Τσαούσογλου, ο οποίος έκανε τον οικονομικό απολογισμό του 2019 και προϋπολογισμό του 2020. Ο επικεφαλής της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Ιωάννης Κουσουλάκος επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση των οικονομικών του Συνδέσμου Συριανών. Η κ. Ευαγγελινή Γλυνού – Βαμβακοπούλου έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην ναυμαχία του πλοίου «Ένωσις» με τον τουρκικό Στόλο, έξω από το λιμάνι της Ερμούπολης το 1868, στα πλαίσια της Κρητικής Επανάστασης (1866-1869) και του αποκλεισμού της Σύρου από τους Τούρκους, ώστε να μην τροφοδοτείται η Κρήτη με άνδρες και εφόδια. Η κ. Ντίνα Συκουτρή – Ανδρειωμένου ευχαρίστησε και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για το καλό του τόπου.

Ο πατήρ Νικόλαος Ιωαννίδης αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Καρύτση και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικρότησε το έργο των πατριωτικών σωματείων, όπως ο Σύνδεσμος Συριανών, που διατηρούν τις εθνικές, θρησκευτικές παραδόσεις και στηρίζουν τον πολιτισμό. Τόνισε ότι το τέλος μιας χρονιάς παρέχει την δυνατότητα ενδοσκόπησης και ανασκόπησης έργων και ημερών και είναι η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα τον καινούργιο χρόνο. Κατόπιν ευλόγησε την βασιλόπιτα του Συνδέσμου Συριανών, διάβασε την ανάλογη ευχή και ο πρόεδρος κ. Βαφίας μαζί με την αντιπρόεδρο κ. Μαρία Παπαπολίζου, έκοψαν την πίτα.

Το παρών στην Γενική Συνέλευση έδωσε η κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου, η οποία επί χρόνια υποστηρίζει με τις χορηγίες της τον Σύνδεσμο Συριανών.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν εκτός από την βασιλόπιτα και διάφορα μεζεδάκια που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Δ.Σ..

Και του Χρόνου!

previous arrow
next arrow
Slider