Μνημόσυνο Αδελφών Ρεθύμνη

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΔΕΛΦΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗ

Οι αδελφοί Νικόλαος και Μηνάς Ρεθύμνη 

Κείμενο, φωτογραφίες  Χρήστου Θανόπουλου

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, την πρώτη Κυριακή μετά τον δεκαπενταύγουστο, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών της νήσου μας Νικολάου και Μηνά Ρεθύμνη, στον κοιμητηριακό Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον οικογενειακό τους τάφο.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημήτρης Βαφίας, ο κοσμήτορας κ. Χρήστος Θανόπουλος, η κ. Άννα Βαφία, ο κ. Χρήστος Τσαούσογλου, η κ. Ευαγγελία Βαλδραμίδου-Τσαούσογλου και εκ μέρους της «Αδελφότητος Κασίων» η κ. Κόλλια.

Ο ιερέας του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου πατήρ Δωρόθεος Γάγκος, φλογερός πατριώτης και γνώστης της ιστορίας του τόπου μας, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η απόδοση τιμής στους ευεργέτες και ιδιαιτέρως στους αδελφούς Ρεθύμνη, οι οποίοι αν και  δεν ήταν Συριανοί,  έζησαν, αγάπησαν, ευεργέτησαν και ευεργετούν τη Σύρο.

Η διατήρηση της ιστορικής και συλλογικής μνήμης είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στην εποχή μας, που υπάρχει η τάση όλα να παραδίδονται σιγά-σιγά στη λήθη και στην αφομοίωση της παγκοσμιοποίησης.