Πρόλογος

Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ

Μετά το ζεστό καλοκαιράκι ακολούθησε το δροσερό φθινόπωρο και η Φύση φόρεσε την πορτοκαλοχρυσαφιά φορεσιά της.

 Είναι η εποχή της νοσταλγίας των θερινών δραστηριοτήτων στη Σύρα μας και η αφετηρία νέων εξορμήσεων, υπό την αιγίδα της μεγάλης αγκαλιάς του Συνδέσμου Συριανών.

Αναπολούμε τις εμπειρίες που ζήσαμε με τις εκδρομές μας, όπως στη Θήβα, Επίδαυρο, Γαλαξείδι, Λίμνη Τσιβλού, τις ξεναγήσεις στο «Κλεινόν Άστυ», Μέγαρο Σερπιέρη, Ακαδημία, Βουλή, Οικία Μπενιζέλων, σε τόπους Μνήμης, Ιστορίας και μαγευτικής φύσης, τις διαλέξεις, τις καλλιτεχνικές βραδιές στην αίθουσα μας, τους χορούς και τα ταβερνάκια μας.

Γρήγορα όμως ελπίζουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα και θα είμαστε ξανά στο πούλμαν με τις μουσικές, τα ανέκδοτα της Πόλας, τα γέλια μας και όλες τις εκδηλώσεις μας.

       Αυτήν την περίοδο η ψυχή μας ταξιδεύει στη μακρινή Βηθλεέμ, στο Σπήλαιο της Γέννησης του Θεανθρώπου.

Ο Χριστός από αγάπη προς τον άνθρωπο κατέβηκε στην Γη.

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή της Αγάπης.

Η Αγάπη είναι το άνοιγμα προς τον Θεό και προς τον πλησίον. Οφείλουμε την αγάπη να την εκφράζουμε με λόγια, αλλά κυρίως  με έργα, προς κάθε άνθρωπο, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ιδίως προς αυτόν που δοκιμάζεται από ασθένεια, φτώχεια, πόλεμο. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας αγκαλιάζουν τους ενδεείς, αλλά και όσους αγωνίζονται στην «πρώτη γραμμή», υγειονομικούς και στρατιωτικούς. Τελικά η Αγάπη είναι πάνω από όλα, διότι «Ο Θεός αγάπη εστί».

       Ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Βαφίας και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συριανών εύχονται στα μέλη μας, και στις οικογένειες τους, στο Νησί μας και σε όλο τον κόσμο.

«Καλά Χριστούγεννα»,  «Καλή και Ευλογημένη Νέα Χρονιά»,

Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη και σύντομα Καλή Αντάμωση.