Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σύρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

«ΠΡΟΣΒΑΣΗ»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αγαπητή κυρία, αγαπητέ κύριε,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το μέχρι τώρα έργο, του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου με την επωνυμία «Πρόσβαση» που έχει ξεκινήσει τη δράση του στις αρχές του 2016.

Η δράση και ο σκοπός του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου επικεντρώνεται στη στήριξη των δομών του νοσοκομείου και πιο συγκεκριμένα στη βοήθεια για βελτίωση της εικόνας του, του εξοπλισμού του, και γενικότερα στη βελτίωση των συνθηκών που νοσηλεύεται ο πάσχων συνάνθρωπός μας, χωρίς βεβαίως να επιχειρεί να αντικαταστήσει το κράτος. Ο Σύλλογός μας μέχρι τώρα έχει υλοποιήσει τα παρακάτω που το κόστος τους ξεπερνούν τα 55.000 ευρώ.

Δράσεις που αφορούν το 2016

  1. Έγινε αλλαγή του πατώματος της Παθολογικής Κλινικής και επίστρωση με γρανιτοπλακάκι.
  2. Έγινε παράλληλα με την αλλαγή πατώματος ολική ανακαίνιση της Παθολογικής Κλινικής με βάψιμο, συντήρηση των κουφωμάτων, ανανέωση παλιάς επίπλωσης κλπ
  3. Προχώρησε στον ελαιοχρωματισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
  4. Προμηθεύτηκε και τοποθέτησε 3 κλιματιστικά σε θαλάμους νοσηλείας ασθενών

Δράσεις που αφορούν το 2017

  1. Διέθεσε αρκετούς επιδαπέδιους και επιτραπέζιους ανεμιστήρες
  2. Ανανεώνει συνεχώς τον ιματισμό του Νοσοκομείου και κυρίως τα σεντόνια, τα υποσέντονα, τις μαξιλαροθήκες, τις κουβέρτες, τις κουρτίνες του Νοσοκομείου, αλλά και αρκετό από τον ιματισμό του Χειρουργείου.
  3. Προμηθεύτηκε και δώρισε στο Νοσοκομείο φορητό υπερηχοτομογράφο ο οποίος προσεγγίζει το κρεβάτι του ασθενούς και η διάγνωση γίνεται (όπου είναι δυνατό) χωρίς περιττές μετακινήσεις του ασθενούς.
  4. Προμηθεύτηκε και δώρισε στο Νοσοκομείο, πολυμηχάνημα για τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής.
  5. Άλλαξε πρόσφατα (Δεκέμβριος 2017 – Ιανουάριος 2018) τα κουφώματα της Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων λόγω παλαιότητας (10 παράθυρα και 1 πόρτα).

Δράσεις που αφορούν το 2018

  1. Προμηθεύτηκε και δώρισε στο Νοσοκομείο ένα καρότσι επειγόντων συμβάντων, ένα καρότσι νοσηλείας και δύο παιδικά στρωματάκια, όλα για την κάλυψη των αναγκών της νέας Παιδιατρικής Κλινικής
  2. Προμηθεύτηκε και δώρισε δύο σταθερά τηλέφωνα για τις ανάγκες του θυρωρείου.
  3. Ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 ένα έργο σημαντικό, αυτό της αλλαγής του φθαρμένου πλαστικού πατώματος και της επίστρωσης με γρανιτοπλακάκι της Καρδιολογικής Κλινικής και όλων των διαδρόμων και ιατρείων που δεν είναι επιστρωμένοι στον δεύτερο όροφο. 

Δράσεις που αφορούν το 2019

  1. Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την ψηφιακή απεικόνιση των ακτινογραφιών
  2. Αλλαγή κουφωμάτων (2) νέου οδοντιατρείου

Δράσεις που αφορούν το 2020

  1. Αλλάχτηκαν 6 μεγάλα παράθυρα στους θαλάμους νοσηλείας με τα εξωτερικά τους κουφώματα και 3 μικρά παράθυρα μπάνιου στο Μαιευτικό Γυναικολογικό Τμήμα.
  2. Επιδιορθώθηκε ιματισμός Χειρουργείου (χειρουργικές μπλούζες πολλαπλών χρήσεων)
  3. Ξεκινά (Νοέμβριος 2020) η ανακαίνιση του Χειρουργικού Τμήματος.

Δράσεις που αφορούν το 2021 (μέχρι στιγμής)

  1. Προμήθεια 10 ειδικών σετ μασκών οξυγονοθεραπείας θετικής πίεσης για την καλύτερη αντιμετώπιση ασθενών με covid 19.
  2. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε έργο ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής που περιλαμβάνει: αλλαγή ντουλαπών, ντουλαπιών και επίπλων σε όλη την κλινική (θαλάμους και χώρους εργασίας) και αντικατάσταση με νέα έπιπλα, εργασίες συντήρησης, ελαιοχρωματισμό όλης της κλινικής και τοποθέτηση 9 ψυγείων σε όλους τους θαλάμους νοσηλείας. Η δωρεά των 9 ψυγείων έγινε προσωπικά από τον Πατέρα Ιωάννη Ρούσσο (Φάδερ Τζων), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  3. Αγοράστηκε για τις ανάγκες του Οφθαλμολογικού Ιατρείου, διαθλασίμετρο – κερατόμετρο.

Για τους φίλους που επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του συλλόγου και προτιμούν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό αυτό γίνεται στον λογαριασμό με IBAN: GR 3301 7271 0000 5710 0827 06556 στην τράπεζα Πειραιώς.

Στην περίπτωση αυτή παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την κατάθεση είτε στο τηλέφωνο της Προέδρου είτε στου Ταμία  που αναγράφονται παρακάτω.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και εσείς στην προσπάθεια αυτή που αφορά τη στήριξη ενός ιδρύματος που όλοι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες του, μέσω της ετήσιας συνδρομής που αντιστοιχεί στα 10 ευρώ, ή και της εγγραφής και άλλων συγγενικών ή και φιλικών προσώπων του περιβάλλοντός σας.

Σας περιμένουμε όλους στο εγχείρημα αυτό να στηρίξουμε όλοι μαζί το έργο του Νοσοκομείου, που  διασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό μας… την υγεία μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Σας ευχαριστούμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Κουϊμτζή Νικολοπούλου Ράνια, 6936723104

Αντιπρόεδρος: Εφραιμίδου Μαρία, 6938364290

Γραμματέας:  Ξαγοράρη Κυριακή, 6978775850

Ταμίας: Ευκαρπίδης Απόστολος, 6955502916

Μέλος: Πατέρας Ιωάννης Ρούσσος (εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Επισκόπου Καθολικών Σύρου Πατέρα Πέτρου)6977341525

Μέλος: Πατέρας Αντώνιος Τριανταφύλλου (εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β`), 6973443078

Μέλος: Βαρβαρήγου Κυριακή