Θαλασσογραφίες στη Σύρο..
2 Αυγούστου 2022
ΤΟ ΣΥΡΙΑΝΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ
29 Ιανουαρίου 2023

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Σύρου

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων στη Σύρο, βρίσκεται στην Ερμούπολη, στη συνοικία Βαπόρια. Χρονολογείται περίπου στο τέλος του 19ου αιώνα και είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης με την Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/989/16681 (ΦΕΚ 475Β/03-09-1987).

Η παλαιά οικία Ρεθύμνη στη συνοικία Βαπόρια στην Ερμούπολη, ήδη έχει αποκατασταθεί κι έχει βελτιωθεί εσωτερικά κι εξωτερικά, με σκοπό να αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό μουσείο για τη Σύρο και την Ερμούπολη.

Σημαντικός σύμμαχος στη διατήρηση, διάσωση και προβολή του πολιτισμού μας στη Σύρο αποτελεί το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το αποτέλεσμα της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς που πραγματοποιείται παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση το θέατρο «Απόλλων».

Για άλλη μια φορά η συστηματική και μεθοδική δουλειά αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και μας εντυπωσιάζει.

Η Μοντελοποίηση του χώρου που θα φιλοξενήσει το Λαογραφικό Μουσείο σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, έγινε με συνδυασμό τεχνικών (φωτογράφιση, laser scanning, κατόψεις) στα πλαίσια του έργου “Ερευνητική Υποδομή της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σύρου για την Ψηφιοποίηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Υπεύθυνη φωτογράφισης, μοντελοποίησης και animation: Μαριλένα Τζωρτζάκη

Κείμενα, Φωτογραφίες και Βίντεο από το Syros-Agenda

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διάρκεια Βίντεο περίπου 3 λεπτά