Περιοδικό

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΙΑΝΩΝ

ISSN 2241-9497

ΕΤΟΣ 27 – ΤΕΥΧΟΣ 107

1/10/22 – 31/12/22

==========

ANTI ΠΡΟΛΟΓΟY

Από τον Κοσμήτορα του Συνδέσμου κ. Χρήστο Θανόπουλο 

Μπήκαμε στο χειμώνα, η Αθήνα στολίστηκε Χριστουγεννιάτικα και η διάθεση ανεβαίνει προσμένοντας τα Χριστούγεννα και το Νέον Έτος.

Ο Σύνδεσμος Συριανών τον Οκτώβριο 2022 πραγματοποίησε επίσκεψη – ξενάγηση στο Νομισματικό Μουσείο («Ιλίου Μέλαθρον»). Συμμετείχαν 21 άτομα και όλοι θαύμασαν τις νομισματικές συλλογές και άλλα προσκτήματα, την υπέροχη οικία Ε. Σλήμαν, το ωραιότερο νεοκλασικό σπίτι – μουσείο της Αθήνας, δημιούργημα του Ε. Τσίλλερ, καταστόλιστο από τις τοιχογραφίες του Γ. Σούμπιτς.

Το Νοέμβριο, 32 άτομα παρακολούθησαν την ξενάγηση στην έκθεση: «Μικρά Ασία, Λάμψη, Καταστροφή, Έξοδος, Δημιουργία», στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Μια μεγαλειώδης έκθεση, στημένη με μοναδικό τρόπο και με υψηλής ποιότητας εκθέματα, εντυπωσιακά ενδύματα, παραδοσιακές φορεσιές, λαϊκά όργανα, εικόνες, αρχεία και πολεμικά κειμήλια. Η ξενάγηση θα επαναληφθεί την 11η Φεβρουαρίου 2023, ώρα: 14.00, για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την πρώτη ξενάγηση.

Ακολούθησε τον Δεκέμβριο η εορτή του Αγ. Νικολάου και η  χριστουγεννιάτικη εορταγορά στη Στέγη μας.

Για τη Νέα Χρονιά, έχουμε προγραμματίσει πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και εκδρομές. Σας περιμένουμε όλους στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συριανών, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ώρα 11.00, η οποία συνήθως λόγω ελλείψεως απαρτίας επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2023, για την ανασκόπηση του 2022 και τον προγραμματισμό του Νέου Έτους 2023. Άλλωστε η Τέχνη και ο Πολιτισμός είναι η θεραπεία της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συριανών εύχονται σε όλες και  όλους:

Καλές Γιορτές, Καλή Χρονιά, με Υγεία, Ευτυχία, Ειρήνη και Πρόοδο.     

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ