Περιοδικό

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΙΑΝΩΝ

ISSN 2241-9497

ΕΤΟΣ 27 – ΤΕΥΧΟΣ 106

1/07/22 – 30/09/22

==========

ΑΝΤΙ   ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Από τον Κοσμήτoρα του Συνδέσμου

Χρήστο Θανόπουλο

Άλλο ένα καλοκαιράκι πέρασε και όσοι βρεθήκαμε στην πολυαγαπημένη μας Σύρα, είχαμε τη χαρά να περιπλανηθούμε στις καταγάλανες παραλίες, στην όμορφη συριανή ύπαιθρο, να περπατήσουμε ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία, να απολαύσουμε επιλεγμένα πολιτιστικά δρώμενα.

Η επετειακή διακόσμηση και  ο φωτισμός του δημαρχιακού μεγάρου και του καθεδρικού Ι. Ν. Αγ. Νικολάου παραπέμπουν στη συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, που σφράγισε την ιστορία του Έθνους μας και οδήγησε στην άφιξη των φιλοπρόοδων και δυναμικών Μικρασιατών προσφύγων στη Σύρο και στον υπόλοιπη επικράτεια.

Το νησί κατακλύστηκε από επισκέπτες και βέβαια δεν έλειψαν οι δυσκολίες  που συνοδεύουν τις διακοπές του Αυγούστου, όπως ο συνωστισμός σε παραλίες, εστιατόρια, χώρους πάρκινγκ, κ.α.

Όμως το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ! Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Συριανών. Σας περιμένουμε όλους! Ευελπιστούμε το νέο πρόγραμμα να είναι πλούσιο, όπως την προηγούμενη σεζόν. Θα προσπαθήσουμε κάποιες δραστηριότητες να γίνονται Σάββατο πρωί, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι και νεολαία.

Η πρώτη μας ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, ώρα 11.30, στο Νομισματικό Μουσείο, το περίφημο «Ιλίου Μέλαθρον», την κατάφορτη με τοιχογραφίες-οροφογραφίες οικία Σλήμαν, το νεοκλασικό κόσμημα της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 12. Θα κάνουμε ένα μαγευτικό διαχρονικό ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη του νομίσματος.

Το νέο ημερολόγιο του Συνδέσμου Συριανών για το έτος 2023 θα αφορά τα νοσοκομεία, ιδρύματα, κληροδοτήματα, που ευεργέτησαν τη Σύρο από το 19ο αιώνα έως σήμερα. Η συριανή αστική τάξη εκτός από έργα ευζωίας, έκανε και έργα ευποιίας, υποστηρίζοντας τον πάσχοντα και αδύναμο συνάνθρωπο. Οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή και ευγνωμοσύνη στους ευεργέτες μας.

Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συνδέσμου Συριανών στη Στέγη μας.

Καλό Φθινόπωρο, καλή αντάμωση !

 

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΝΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ