Περιοδικό

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΡΙΑΝΩΝ

ISSN 2241-9497

==========

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Από το Χρήστο Θανόπουλο

Το δροσερό αεράκι, τα γκρίζα σύννεφα και οι πρώτες δειλές βροχές, μας υπενθυμίζουν ότι ένα ακόμα καλοκαιράκι έφθασε στο τέλος του.

Για τη Σύρα μας αυτό το καλοκαίρι ήταν υπέροχο. Κυριολεκτικά βούλιαξε από επισκέπτες και περιηγητές, που γεύτηκαν αχόρταγα τις γαλανές ακρογιαλιές, τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, τα εδέσματα και τα λουκούμια, την πολιτιστική δραστηριότητα. Κανείς δε μπορούσε να μας στερήσει τις χαρές της ιδιαίτερης πατρίδας, ακόμα και αν γκρινιάζαμε για την πολυκοσμία, τη δυσκολία στάθμευσης του οχήματος, την ανάγκη κράτησης  στα εστιατόρια, κ.λ.π.

Το καλοκαίρι όμως υπήρξε «καυτό», λόγω των τρομακτικών δασικών πυρκαγιών και των εξάρσεων του κορωνοϊού. Η κλιματική αλλαγή και η πανδημία του κορωνοϊού θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Με υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία θα προχωρήσουμε στη νέα σεζόν, που από ότι φαίνεται παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά με την περσινή.

 Ο Σύνδεσμος Συριανών συνεχίζει τις δράσεις του, με το περιοδικό, το ημερολόγιο του 2022, που φέτος θα είναι αφιερωμένο στον ανεκτίμητο θησαυρό των ερμουπολίτικων αρχοντικών, το φιλανθρωπικό έργο και όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Καλό φθινόπωρο και καλή αντάμωση!                

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ