Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φιλανθρωπίες Συνδέσμου

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου διετέθησαν φέτος, για τις εορτές του Πάσχα, 2.500 Ευρώ, τα οποία διενεμήθησαν σε αναξιοπαθούσες οικογένειες και αναξιοπαθούντα άτομα στην Σύρο.

—-

Δωρεές στο Σύνδεσμο

Περίοδος 01/04 έως 30/06/20

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΗΣ, Οπτικά

150€

Για τους σκοπούς του Συνδέσμου

—-

Γεννήσεις

Ο Σταύρος Βαφίας, γιός του Προέδρου Δημήτρη Σ. Βαφία, και η σύζυγος του Έλενα Ευαγγελίδου,  απέκτησαν το δεύτερο τέκνο τους ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Τους ευχόμεθα να το χαίρονται !

—-

Πένθη

Απεβίωσε στην Αθήνα όπου και ετάφη η Μαρία Λιόντου, μητέρα του Μέλους μας κ. Βασιλικής Λιόντου (Κάκη).

—-

Αντώνης Αντωνίου, ο διάσημος συριανός καθηγητής του Ε.Μ.Π

Ο Σύνδεσμος Συριανών εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του μέλους μας και Ομότιμου καθηγητή της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αντώνη Αντωνίου, ο οποίος απεβίωσε στις 16 Μαρτίου 2020.

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στη Σύρο και αποφοίτησε αριστούχος από το Γυμνάσιο Αρρένων Σύρου.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη ναυπηγική στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Πολυτεχνείο MIT.

 Επιστρέφοντας στη Ελλάδα, ανακηρύχθηκε καθηγητής στο ΕΜΠ όπου με τη σημαντική προσφορά του συνέβαλε στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της σχολής.

Παράλληλα διορίστηκε διευθυντής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά  για πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μπαχρέιν όπου διετέλεσε Γενικός Διευθυντής σε μεγάλη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα για 15 χρόνια.

—–

Απεβίωσε και ετάφη στην  Αθήνα όπου διέμενε η συμπατριώτισσα Αντωνία Περσελή, μητέρα του μέλους μας Μαρίας Φελουτζή.

Απεβίωσε και ετάφη στην Αθήνα ο Γεώργιος Κανελόπουλος σύζυγος της συμπατριώτισσας και μέλους μας Ευγενείας Κανελοπούλου το γένος Φωνάρη.

Απεβίωσε και ετάφη στην Αθήνα ο Ευριππίδης Τσαούσογλου, ετών 53, Χημικός Μηχανικός, γιός του Συμπατριώτη και μέλους μας Νίκου Τσαούσογλου.

Απεβίωσε στην Αθήνα όπου και ετάφη ο Συμπατριώτης μας Μανώλης Κυπραίος Αντιναύαρχος Ε.Α, σύζυγος της Συμπατριώτισσας και μέλους μας Τασούλας Κυπραίου το γένος Μπουρίτου.

Απεβίωσε και ετάφη στην Αθήνα η Αφροδίτη Χαρβαλιά, σύζυγος του Συμπατριώτη και μέλους Γιώργου Χαρβαλιά.

Θερμά συλλυπούμεθα τους οικείους των.

Διάφορα

Με πλούσιο βιογραφικό ο νέος πρόεδρος του Μητέρα.

Ο Ιατρός Στέφανος Α. Χανδακάς, μέλος του Συνδέσμου.

Το αφεντικό του CVC Capital -που αποτελεί τον μεγαλομέτοχο του Μαιευτηρίου Μητέρα- στην Ελλάδα, Δημήτρης Σπυρίδης, έψαξε και βρήκε έναν ικανότατο ιατρό για το τιμόνι του νοσοκομείου.

Ο λόγος για τον Στέφανο Χανδακά, μαιευτήρα-γυναικολόγο, ο οποίος έχει εργασθεί επί σειρά ετών στο Μητέρα και διαθέτει εταιρική μνήμη, βασικό προαπαιτούμενο για τον επικεφαλής μιας εταιρείας.

Ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου με βάση τον αριθμό των κλινών (πάνω απο 500 κλίνες) , τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω της ΜΚΟ «Ομάδα Αιγαίου», από το 2007 έως και σήμερα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στα ακριτικά νησιά.

Το 2015 ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPE GENESIS, που στόχο έχει να ανατρέψει το κλίμα υπογεννητικότητας της Ελλάδος, παρέχοντας δωρεάν τοκετούς και θεραπείες γονιμότητας σε κατοίκους των ακριτικών νησιωτικών και ηπειρώτικων περιοχών της Ελλάδας.